Romanian Psychological Testing Services
Despre noi arrow Cum comand?  
Luni, 22 Iulie 2024
Informaţii
Despre noi
Contact
Cum comand?
Tarife
Licenţiere
Parteneri
Politica de confidențialitate
Ultimele noutăţi
Abonare la noutăţi

Introduceţi datele dvs. şi veţi fi automat informat prin email atunci cand apare o noutate pe site-ul nostru.

Nume
E-mail
Abonare
Dezabonare

Tipăreşte
Terapia cognitiv-comportamentală de cuplu și familie: Ghid comprehensiv pentru clinicieni

Autor: FRANK M. DATTILIO
Cuvânt înainte de Aaron T. Beck
Traducere autorizată din limba engleză
Traducerea din limba engleză: Camelia Mate
Număr de pagini: 336
Anul publicării: 2010
Preţ: 65 RON (cu TVA inclus)
ISBN 978-973-1816-49-4

Descriere


Scrisă de către un expert recunoscut internaţional în domeniul psihoterapiei cognitiv-comportamentalede cupluşi familie, cartea îmbină rezultatele cercetării ştiinţifice de vârf cu aplicaţiile clinice. Frank M. Dattilio ne arată modalitatea în care tehnicile psihoterapeutice cognitiv-comportamentale adresate individului au fost adaptate cu succes cuplurilor şi familiilor cu o paletă largă de probleme de relaţionare şi care se confruntă cu situaţii de viaţă stresante.

Această carte integrează datele din domeniul psihoterapiei cognitiv-comportamentale cu cele din domeniul terapiei familiale, ataşamentului,neurobiologiei şi reglării moţionale.Focalizată pe întrebări de tipul: de ce, când, cumse realizeză intervenţia, cartea descrie modalităţi concrete de a ajuta clienţii să îşi:
  • identifice şi să îşi modifice gândurile automate.
  • restructureze schemele disfuncţionale încontext familial.
  • rezolve problemele careimplică reglare emoţională.
  • îmbunătăţească comunicarea şi abilităţile de rezolvare de probleme.
  • exerseze şi să îşi consolideze noile abilităţi dobândite în cadrulpsihoterapiei

Cartea ilustrează foarte bine o serie de tehnici de evaluare şi tratament în cazul cuplurilor şi familiilor. Pentru aceasta, autorul utilizează exemple de cazuri cu problematici diverse. Mai mult decât atât, sunt discutate modali-tăţile de a depăşi problemele frecvente care pot să apară pe parcursul procesului terapeutic. În carte sunt incluse şi teme speciale, precum divorţul, activitatea cu adolescenţii cu diverse probleme şi familiile acestora, probleme de sănătate mentală, care pot să apară în cazul unor membri ai familiei, abuzul de substanţă, diversitatea culturală,etc.

Acest ghid comprehensiv oferă clinicienilor care lucrează cu cupluri şi familii un instru-ment valoros în activitatea lor. El se adresează psihologilor clinicieni, psihoterapeuţilor, consilierilor, asistenţilor sociali, consilierilor pastorali, psihiatrilor, studenţilor şi celor careseaflăînformareînacestedomenii.


Frank M. Datillio, PhD, ABPP este profesor universitar în cadrul Catedrei de Psihiatrie laHarvard Medical School şi la University of Pennsylvania School of Medicine. Pe lângă activitatea didactică şi de cercetare lucrează şi în practică privată, în domeniul psihoterapiei clinice şi judiciare, maritale şi de familie, în oraşul Allentown, Pennsylvania. Dr.Datillio are peste 250 de publicaţii de specialitate în domeniul psihoterapiei cuplurilor şi familiei, a tulburărilorde anxietate, a tulburărilor comportamentale, cât şi în domeniul psihologiei judiciare, având lucrări traduse în peste 27 de limbi şi utilizate în peste 80de ţări. Pe lângă aceste activităţi face parte şi din comitetul editorial al unor reviste de specialitate de renume, dintre ele făcând parte şi prin intermediul activităţilor sale, Frank Datillio a promovat şi prezentat principiile terapiei cognitiv-comportamentale în întreaga lume, fiindu-i înmânate numeroase premii pentru realizările sale în domeniul psihologiei şi psihoterapiei.